Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ

   TYT


       Ülkemizde sağlık sektöründe yardımcı sağlık çalışanlarına büyük gereksinim duyulmaktadır. Acıbadem Üniversitesinin en önemli hedeflerinden birisi üst düzey bilgi ve beceri ile donatılmış, yardımcı sağlık çalışanlarının yetiştirilmesidir.


       Tıbbi tanı laboratuvarları sağlık hizmetinin önemli bir halkasını oluşturmaktadır. Bu laboratuvarların en temel öğesi laboratuvar teknikerleridir. Burada verilen hizmetin kalitesi önemli oranda laboratuvar teknikerlerinin eğitim düzeyleri ve becerilerine bağlıdır. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu çatısı altında, iki yıllık bir ön lisans programı çerçevesinde, laboratuvar teknikerleri yetiştirmektedir. Programda ezbere değil, düşünmeye ve uygulamaya dayalı bir eğitimin verilmesi ilke edinilmiştir. Eğitim, en ileri teknolojiye dayanan eğitim araçları ve laboratuvar olanakları ile gerçekleştirilmektedir.


       Programın hedefi, çağdaş laboratuvar teknolojisi ile henüz okul döneminde tanışmış, bir tanı laboratuvarındaki iş süreçlerini baştan sona bilen, tanıya yönelik testlerin doğru sonuçlanmasında insan faktörünün ve bu süreçte yapılacak kalite kontrollerinin öneminin farkında, verdiği test sonucunun hastanın sağlığını doğrudan etkilediğinin bilincinde ve bu bilinçle yaptığı işte en üst düzey yetkinliğe erişme çabası içinde olan laboratuvar teknikerleri yetiştirmektir.


       Mezunlarımız sağlık sektörünün tüm birimlerindeki tıbbi laboratuvarlarda, araştırma laboratuvarlarında çalışma olanağına sahip olmaktadır. Aldıkları en üst düzeyde kuramsal ve uygulamalı eğitim, kazandıkları deneyim ve beceriler, kendilerine kolayca iş edinme olanağı sağlamaktadır. Eğitimlerini lisans düzeyinde sürdürmek isteyen mezunlarımız için dikey geçiş seçenekleri de bulunmaktadır.



BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc